Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007

Σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3556/2007 όπως ισχύει, η Τράπεζα Πειραιώς («η Τράπεζα») ενημερώνει, κατόπιν της από 07.09.2020 ληφθείσας σχετικής γνωστοποίησης, ότι το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει έμμεσα η εταιρεία Bienville Capital Management, LLC (ως εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων πελατών, συμπεριλαμβανομένων private funds) και ενσωματώνονται σε μετοχές κατήλθε στις 03.09.2020 του ελάχιστου ορίου του 5%. Η εν λόγω εταιρεία κατέχει έμμεσα 21.753.676 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές (ήτοι ποσοστό 4,98% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας).

Τα δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές και αφορούσαν στην κατάσταση πριν τη κρίσιμη συναλλαγή ανέρχονταν σε συνολικό ποσοστό 5,50%.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Η εταιρεία Bienville Capital Management, LLC είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων διαφόρων πελατών, συμπεριλαμβανομένων private funds, κανένας εκ των οποίων δεν κατέχει μεμονωμένα ποσοστό μεγαλύτερο του 5% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας. Η εν λόγω εταιρεία ασκεί τα δικαιώματα ψήφου που απορρέουν από τα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκια των πελατών κατά τη διακριτική της ευχέρεια.

Aθήνα, 09 Σεπτεμβρίου 2020